Nederlandse darters onderuit op Winmau World Masters

Alle nog in het toernooi zijnde Nederlandse darters zijn dinsdagavond in de achtste finales uitgeschakeld op de Winmau World Masters, op Lakeside na het meest prestigieuze toernooi van dartbond BDO.

Toon Greebe begon nog redelijk tegen Martin Phillips, de kampioen van 2014, maar de Welshman stelde al snel orde op zaken en stond uiteindelijk geen set af: 0-3. Chris Landman kreeg de Duitser Gabriel Clemens tegenover zich en ook Landman kon het zijn opponent niet moeilijk genoeg maken: 0-3. Yoeri Duijster had niet geheel verrassend weinig in te brengen tegen veruit de beste speler in de BDO, titelverdediger Glen Durrant. Duzza was de Nederlander met 0-3 de baas.

De meest opvallende achtste finale was wellicht die tussen Tony O'Shea en Jim Williams. Welshman Williams kreeg bij een 2-1 voorsprong in sets maar liefst dertien matchdarts in één leg, maar liet zien niet bepaald over stalen zenuwen te beschikken en gooide ze er allemaal naast. In de beslissende leg in de vijfde en laatste set was het Silverback die zeven pijlen kreeg om de wedstrijd te beslissen, maar ook hij bleek niet bestand tegen de druk, waardoor Williams alsnog kon winnen: 3-2.

De verliezend finalist van vorig jaar, Mark McGeeney, won met 3-2 van Neil Duff, terwijl James Hurrell in drie sets Ross Montgomery uitschakelde. Cameron Menzies werd ietwat emotioneel na zijn 3-1 zege op Marc McGrath, terwijl de in prima vorm verkerende Pool Krzystof Ratajski de Schot Alan Souter naar huis stuurde.

Bij de dames werd de winnares van 1994 en 2013, Deta Hedman, in de kwartfinales met 4-3 naar huis gestuurd door Sarah Roberts. De Australische Corrine Hammond was Mikuru Suzuki uit Japan met 4-3 de baas, Lorraine Winstanley won nipt van de Russische Anastasia Dobromyslova: 4-3. Titelverdedigster Trina Gulliver dolf met 2-4 het onderspit tegen Tricia Wright.

De Winmau World Masters zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de BDO en in het BDO-topic op het FOK!forum.