Linda de Mol: RTL is blijkbaar aan de beurt

Linda de Mol neemt de kritiek op de programma's en zenderleiding van RTL luchtig op. "Het is net alsof je soms een keer aan de beurt bent", zei de presentatrice in RTL Boulevard.

RTL ligt sinds vorige week onder vuur nadat AD-columnist Angela de Jong de wegzakkende kijkcijfers verklaarde door de zendergroep een gebrek aan creativiteit te verwijten. Ook sprak ze van een 'stuitend arrogant clubje'. Later kreeg De Jong bijval van enkele andere tv-deskundigen en zelfs uit eigen stal toen Johan Derksen kritiek uitte op zijn werkgever.

"SBS heeft ook jaren enorm veel kritiek gehad", aldus Linda, die ook de kritiek op Talpa en de publieke omroep zich nog wel kan herinneren. "De NPO gaat nu lekker, SBS zit een klein beetje in de lift. Nu is blijkbaar RTL even aan de beurt, zo zie ik het maar."

Linda is de kritiek ook wel een beetje gewend. "Ik heb bij Talpa gezeten, daar was de kritiek nog veel harder dan die momenteel op RTL is", zegt de presentatrice. Ze beaamt dat niet alles goed gaat bij RTL. "Maar ik vind ook niet alle kritiek terecht. Dat er geslapen wordt bijvoorbeeld. Bij RTL zijn ze zich er heel erg van bewust dat de tijden veranderen", aldus Linda. "Ze zijn wel degelijk heel erg met toekomst bezig."

Bij Boulevard werd voor het eerst gesproken over de commotie in de eigen stal. RTL reageerde dinsdag ook voor het eerst zelf. De zenderleiding wil nog niet op de zaken vooruit lopen. "Het nieuwe televisieseizoen is krap vier weken bezig. Ondanks dat iedereen ons graag tot uitspraken verleidt, is het echt te kort dag om de balans op te maken en conclusies te trekken", aldus RTL.

"Er kunnen zeker zaken beter en daar werken we met elkaar natuurlijk hard aan", vervolgt RTL. "Dat is de dagelijkse realiteit van een mediabedrijf en wat ons betreft een proces voor achter de schermen. Elke nieuwe programmering heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen en daar geloven we in. Net als de koers die we met RTL hebben ingezet om onze merken breder neer te zetten op al onze platformen, zoals Meisje van Plezier op RTL 4 en Videoland. En de balans tussen beproefde succesnummers en totaal nieuwe programma's op onze zenders."

Update
Bericht voorzien van relevante achtergrondinfo (2e en laatste alinea).

Linda de Mol: RTL is blijkbaar aan de beurt
Linda de Mol: RTL is blijkbaar aan de beurt (Foto: BuzzE)