Gemeente Huissen gooit geld weg: Scooterwerend hek? Ik rij er wel omheen

"Zonde van het geld", en "te bizar voor woorden". Bewoners uit het Gelderse Huissen zijn niet te spreken over enkele scooterwerende hekjes die de gemeente heeft geplaatst. 

De hekken zouden het bruggetje aan de Wegenschouw in de Huissense wijk Loovelden veiliger moeten maken. In de praktijk zorgt de ietwat vreemde constructie vooral voor verwarring.

In de foto onderaan dit artikel is duidelijk te zien dat de hekken er eigenlijk voor niets staan. De scooters zouden vanaf het fietspad moeten slalommen om bij het bruggetje te komen. Een ambtenaar die waarschijnlijk het uitje naar de desbetreffende locatie heeft gemist zag de naastgelegen weg over het hoofd. 

Wijkbewoner Richard, die in het comité zat dat de gemeente hierover adviseerde, is er niet over te spreken. De gemeente heeft volgens hem het advies niet overgenomen. "Nee, totaal niet. Dit slaat nergens op. Het zijn stalen hekken geworden terwijl we houten hekken hadden gevraagd. En het moet scooterwerend zijn, maar je kunt er gewoon omheen."

De gemeente heeft inmiddels ook door dat er iets niet in de haak is. "We roepen bewoners dan ook op ons hun ideeën en klachten door te geven, zodat we er wat aan kunnen doen. Binnenkort zullen we weer met het wijkplatform om de tafel gaan om erover te spreken."