Sagan komt dit seizoen niet meer in actie

Peter Sagan komt dit seizoen niet meer in actie. Het wereldkampioenschap in Bergen was voor de Slovaak zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Sagan werd in Noorwegen voor de derde keer op rij wereldkampioen en focust zich nu op de geboorte van zijn eerste kind.

"Wat mijn plannen zijn? Ik ga naar huis. Daar wil ik eerst van genieten", zei Sagan op een persconferentie dinsdag. "Ik ben altijd aan het reizen gedurende het seizoen. Ik wil het thuis op orde hebben voor de komst van de baby." De verwachting is dat het eerste kindje van Sagan in oktober of november ter wereld komt.

Over het nieuwe seizoen wou de renner van Bora-Hansgrohe nog niet hebben. "Laat me eerst van deze overwinning genieten. Of ik liever San Remo of Roubaix wil winnen? Dat zien we volgend jaar wel."

De drievoudig wereldkampioen keek nog wel even terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. "Het was een onvoorspelbare wedstrijd. Ik voelde me niet heel erg goed. Na de laatste klim probeerde ik in de eerste groep te zitten. Ik dacht eerlijk gezegd dat de race beslist was, toen Julian Alaphilippe een gat sloeg. Maar uiteindelijk keerde de groep toch terug."