Pover Arsenal kruipt linkerrijtje binnen dankzij Lacazette

Arsenal heeft ook zijn derde thuisduel dit seizoen in de Premier League in winst omgezet. De ploeg maakte tegen West Bromwich geen grootse indruk.

West Brom verloor zijn laatste zes wedstrijden in het Emirates Stadium, maar het elftal van Tony Pulis toonde zich in de openingsfase allerminst onder de indruk van de entourage. Het bezoek hield de rijen achterin keurig gesloten en was na acht minuten spelen bijzonder dicht bij de openingstreffer toen Jay Rodriguez ontsnapte aan de aandacht van Shkodran Mustafi. De Engelse spits trof via de vingertoppen van Petr Cech echter de paal en had reden tot klagen, omdat scheidsrechter Robert Madley voorafgaand aan zijn doelpoging een overduidelijke overtreding van Mustafi in het strafschopgebied over het hoofd had gezien.

Arsenal imponeerde zeker niet, maar kwam na twintig minuten spelen toch op voorsprong. Alexandre Lacazette kon de bal in een leeg doel koppen, nadat Alexis Sánchez in eerste instantie nog de lat had geteisterd uit een vrije trap: 1-0. Het team van Arsène Wenger maakte echter ook na het doelpunt een povere indruk en kwam op slag van rust opnieuw zeer goed weg. Grzegorz Krychowiak ging over de linkerflank aan de wandel met het leder, waarna hij met een afgemeten voorzet bij de tweede paal Rodriguez wist te bereiken. Laatstgenoemde klopte Cech vervolgens met het hoofd, maar had de pech dat Nacho Monreal op de doellijn alsnog redding bracht voor Arsenal.

In de tweede helft probeerde Arsenal uit een ander vaatje te tappen, maar het ontbrak de Londenaren lang aan de benodigde creativiteit om een tweede treffer te forceren. Lacazette schoot vlak na de onderbreking nog wel rakelings over het doel van Ben Foster, maar daarna bleef het lang rustig voor zijn doel. The Gunners leken zo een lastige slotfase tegemoet te zien, maar slaagde er 23 minuten voor tijd alsnog in zijn voordelige marge te verdubbelen. Allan Nyom beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Aaron Ramsey, waarna Lacazette vanaf elf meter met zijn tweede goal van de avond voor de 2-0 tekende.

Door de zege is Arsenal het linkerrijtje binnengekomen; het elftal van Wenger staat nu zevende met tien punten. Koploper Manchester City heeft zes punten voorsprong.