Redskins winnen in NFL, meer protest tegen Trump

De Washington Redskins hebben voor de tweede week op rij een zege geboekt in de NFL. De Oakland Raiders werden in Washington met 27-10 verslagen door de mannen van quarterback Kirk Cousins, die een uitstekende dag had.

Cousins gooide 365 yards en zorgde voor drie touchdowns. De Redskins weten zo aan te haken bij de Philadelphia Eagles, dat de New York Giants eerder op de dag nipt de baas was: 27-24. Toch ging de aandacht in de NFL zondag vooral uit naar protesten tegen president Donald Trump. Met zijn ideeën gaat het immers niet zo best, dus besloot hij zijn pijlen maar op de sportwereld te richten: NBA-kampioenen zagen hun uitnodiging - die ze al geweigerd hadden, maar dat geheel terzijde - ingetrokken worden en ook NFL-spelers moesten eraan geloven.

Quarterback Colin Kaepernick begon vorig jaar met het knielen tijdens het voor de wedstrijd gespeelde Amerikaanse volkslied, een stil protest tegen de vaak ongelijke behandeling van minderheden door de Amerikaanse politie. Allemaal goed en wel, tot Trump zich er onlangs mee kwam bemoeien en NFL-teams zelfs opriep om 'die klootzakken' van het veld te trappen, want knielen tijdens het volkslied, dat mag natuurlijk niet. Iets met ernstig disrespect, heel verschrikkelijk allemaal, in Trump's ogen.

Zondag werd er gereageerd op de nieuwste uitlatingen van Trump: meer spelers knielden, teams brachten statements naar buiten waarin zij lieten weten achter hun spelers te staan en de president werd min of meer een beetje voor lul gezet - niemand luisterde immers naar hem. Wel bleek hij overigens daadwerkelijk overal verstand van te hebben, zoals natuurlijk algemeen bekend is over de Grote Leider: Trump haalde namelijk ook hard uit naar de scheidsrechters in de NFL, die volgens de kenner veel te vaak ingrijpen en het spel zo om zeep helpen.

Uitslagen NFL zondag
Jacksonville Jaguars - Baltimore Raves 44-7
Buffalo Bills - Denver Broncos 26-16
Carolina Panthers - New Orleans Saints 13-34
Chicago Bears - Pittsburgh Steelers 23-17 OT
Detroit Lions - Atlanta Falcons 26-30
Indianapolis Colts - Cleveland Browns 31-28
Minnesota Vikings - Tampa Bay Buccaneers 34-17
New England Patriots - Houston Texans 36-33
New York Jets - Miami Dolphins 20-6
Philadelphia Eagles - New York Giants 27-24
Tennessee Titans - Seattle Seahawks 33-27
Green Bay Packers - Cincinnati Bengals 27-24 OT
Los Angeles Chargers - Kansas City Chiefs 10-24
Washington Redskins - Oakland Raiders 27-10