Aston Martin wordt titelsponsor Red Bull Racing

Aston Martin wordt vanaf volgend jaar titelsponsor van het Formule 1-team Red Bull Racing. Het Britse merk is momenteel al sponsor van het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, maar breidt het partnerschap nu verder uit.

Het partnerschap tussen Red Bull en Aston Martin startte begin 2016 toen de logo's van de Britse autobouwer al op de RB12 en dit jaar op de RB13 verschenen. Tegelijkertijd maakte Red Bull middelen vrij om samen met de fabrikant de Aston Martin Valkyrie te ontwikkelen. Deze superauto wordt volgend jaar getest, waarna levering aan de klanten voor 2019 gepland staat.

Aston Martin-baas Andy Palmer: "Titelsponsor worden is de volgende logische schap na onze parnerschap op innovatief gebied met Red Bull Racing. Wij zijn blij met de grotere merkbekendheid die de gerevitaliseerde Formule 1 ons heeft gebracht."

Mogelijk gaat het Britse merk vanaf 2021 nog een stap verder en komt dan misschien met eigen krachtbronnen. "De motorendiscussie heeft onze interesse, maar wij stappen alleen in als het juiste pad bewandeld wordt. Wij willen niet deelnemen aan een motorenoorlog zonder beperkingen in de kosten of in het aantal uren op de testbank. Wij geloven dat de FIA de juiste omstandigheden kan creëren waardoor wij mee kunnen doen."