Bergwijn: "Je mag hem niet vergelijken met die beroemde goal van Maradona"

PSV won zondagmiddag op zeer overtuigende wijze van FC Utrecht (1-7), tot groot genoegen van Phillip Cocu en Steven Bergwijn. De man van de wedstrijd was ongetwijfeld Jürgen Locadia, die namens de Eindhovenaren vier keer raak schoot.

Cocu is bij dat zijn ploeg drie punten pakte tegen de subtopper, terwijl Bergwijn vooral heel gelukkig is met zijn prachtige doelpunt tegen de Domstedelingen. "We wilden de angel uit hun team halen en gebruikmaken van de ruimtes en kwaliteiten die wij hebben", verklaarde Cocu na afloop van de klinkende overwinning in gesprek met FOX Sports. "Ik ben trots op het team, er was echt de intentie om verdedigend en aanvallend uit te voeren wat we wilden. Dat pakte fantastisch uit. Daar mogen ze trots op zijn."

Door de overtuigende zege Utrecht heeft PSV na zes speelronden de koppositie in handen. De Eindhovenaren profiteerden optimaal van de verliespartij van Feyenoord, dat zaterdagavond in De Kuip verrassend verloor van NAC Breda (0-2). "Het was belangrijk om te winnen, want Feyenoord heeft punten laten liggen. Dat was natuurlijk een extra motivatie om hier te winnen."