Dumoulin: "Ik had goede benen, maar kon het niet afmaken"

Peter Sagan werd vandaag voor de derde maal op rij wereldkampioen bij de wegwedstrijd. Tom Dumoulin speelde in de laatste kilometers nog nadrukkelijk een rol in de strijd om de titel, maar kwam uiteindelijk als de nummer 25 over de meet.

"Het ging de hele dag heel hard. Maar voor mij persoonlijk niet hard genoeg. We mogen als ploeg best tevreden zijn, maar uiteindelijk hebben we geen resultaat", aldus Dumoulin.

"Ik heb het in het slot ook nog geprobeerd, maar ik werd teruggehaald. Uiteindelijk werd het een sprint en daar hebben Niki en ik helaas qua resultaat niet heel veel te zoeken. Dat is wel balen. Ik had goede benen, maar heb het niet kunnen afmaken. Nu ben ik wel een beetje teleurgesteld."

Dumoulin kan toch terugkijken op een mooi WK wielrennen. Met Sunweb won hij de wereldtitel bij de ploegentijdrit, en afgelopen woensdag werd hij wereldkampioen op de individuele tijdrit. "Waarschijnlijk ga ik morgen wel met een goed gevoel naar huis. Maar nu overheerst nog een beetje de teleurstelling."