Van Rijsselberghe gaat door tot Spelen Tokio

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe zet zijn loopbaan voort tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De olympisch kampioen van 2012 en 2016 besloot dit na het wereldkampioenschap, ook in Japan.

Van Rijsselberghe twijfelde lang, hij zag op tegen het lang van huis zijn, maar hakte na het WK wat hij als achtste afsloot de knoop door. "Het is een prachtig land, de mensen zijn fijn. Het is goed toeven hier. Ik heb tot 1 mei niet op de plank gestaan. Ik zou een grote achterstand moeten hebben. Achtste is dan toch goed", analyseerde de 28-jarige Nederlander zijn prestatie.

Van Rijsselberghe besloot wel zijn voorbereiding nu anders te gaan inrichten: "Minder van huis, anders van huis, minder lange periodes. Een vol jaar betekent acht maanden van huis. Daar zit ik niet om te springen. Als ik weer een fulltime programma moet draaien, red ik het niet." Zijn coach Aaron McIntosh is er niet van overtuigd dat die methode ook succes gaat hebben: "Er is geen kortere weg naar succes. De verschillen zijn zo klein. Of je doet het goed of je verspilt je tijd"