Tottenham houdt net stand in Londense derby

Tottenham Hotspur heeft drie punten gepakt in de Londense derby tegen West Ham United. Na een rode kaart voor de Spurs volgde een spannende slotfase.

In een eerste helft waar het tempo hoog lag, maar grote kansen in het eerste halfuur uitbleven, was het Tottenham dat in de laatste tien minuten voor rust overtuigend de ban brak. Harry Kane werd in eerste instantie door Dele Alli in staat gesteld om de 0-1 binnen te koppen en sloeg vier minuten later nog een keer toe. De rebound na een poging van Alli belandde precies in de voeten van de spits, waarna Kane de bal in een leeg doel prikte.

Na een uur spelen was het Christian Eriksen die met een rake schuiver de 0-3 op het scorebord zette en zo de wedstrijd leek te beslissen. Javier Hernández deed vlak daarop echter met een kopbal wat terug en in de slotfase werd het nog spannend. Serge Aurier moest twintig minuten voor tijd na een onbesuisde tackle met zijn tweede gele kaart naar de kant en Cheickhou Kouyaté bracht The Hammers vlak voor tijd weer helemaal terug in de wedstrijd. Tottenham hield echter stand.

In de Premier League bezetten de Spurs op dit moment de derde plaats met elf punten uit zes wedstrijden. West Ham United staat nog steeds in de onderste regionen. De Londenaren sprokkelden pas vier punten bij elkaar.