Atlético Madrid zet Sevilla opzij

Atlético Madrid heeft de vierde competitiezege van dit seizoen binnen. De ploeg van Diego Simeone wist Sevilla te verslaan.

Atlético begon voortvarend aan het treffen in het Wanda Metropolitano, waar nieuwkomer Diego Costa aandachtig toeschouwer was. De thuisploeg kon echter niet voorkomen dat de eerste goede kans voor Los Rojiblancos was. Pablo Sarabia mocht na een dikke tien minuten spelen uithalen en teisterde de paal naast Jan Oblak. Een paar minuten later was het ook de beurt aan Atlético om het houtwerk te raken, toen Filipe Luís de lat trof met een uithaal van binnen de zestien.

Grote kansen bleven in het restant van de eerste helft uit, maar vlak na de onderbreking was het wel raak. Carrasco werd weggestuurd, vond een weg tussen een aantal verdedigers door en passeerde de uitkomende Sergio Rico. Sevilla moest daarna op zoek naar de gelijkmaker en van die ruimte wist Atlético twintig minuten voor tijd te profiteren via Griezmann. De Fransman kreeg na wat gerommel voor het doel de bal van Filipe Luís en knalde vanaf de zijkant onberispelijk binnen.

Na zes wedstrijden staat Atlético Madrid op de tweede plek in La Liga, Sevilla heeft één punt minder en is de nummer drie. Koploper Barcelona, dat een puntje meer heeft dan Atlético, komt zaterdagavond in actie tegen Girona.