Onwennige Saki wint door knock-out tijdens UFC Fight Night 117

Gökhan Saki had minder dan vijf minuten nodig om tijdens zijn UFC-debuut tegenstander Henrique da Silva knock-out te slaan.


Saki vs Da Silva (Bron: Youtube)

Zelfverzekerd als altijd voorspelde Saki al een zware opdracht voor de Braziliaan, maar zaterdagochtend in de Saitama Super Arena in Japan was het Saki zelf die de strijd in de octagon zwaar leek te vallen. Da Silva kwam zijn belofte na en dat was een fout van zijn kant. Hij wilde Saki dolgraag knock-out slaan, maar dat is iets waar je bij een tegenstander als kickbokslegende Saki heel goed over moet nadenken. Saki daarentegen wist de momenten waarom Da Silva de Turk naar de grond wilde halen, prima te verdedigen.

Voordeel voor Saki dus, maar de vermoeidheid door het toch wel afwisselende spel van Da Silva leek Saki bijna fataal te worden met nog een minuut te gaan in de eerste ronde. Vastgezet tegen het hek van de octagon kreeg Saki een harde rechterelleboog tegen zijn slaap te pakken, waardoor hij even door zijn knieën leek te zakken.

Saki herstelde razendsnel en bleef stug verdedigen. Da Silva wilde dit gevecht graag voortijdig beëindigen en  maakte de fout om zijn dekking open te laten. The Rebel sloeg verwoestend toe met een linkerhoek. De Braziliaan ging neer en de scheidsrechter vond het prima zo, knock-out voor Saki.

Een ietwat onwennig, maar prima debuut voor The Rebel en zoals ze in de Japanse restaurants vaak horen: 'More Saki, please!'

Overige uitslagen:
Ovince Saint Preux verslaat Yushin Okami door opgave na verwurging (Von Flue choke) in ronde 1.
Jessica Andrade verslaat Claudia Gadelha door jurybeslissing (30-27, 30-25, 30-26)
“Maestro” Dong Hyun Kim verslaat Takanori Gomi by TKO (stoten) in ronde 1.
Teruto Ishihara verslaat Rolando Dy door jurybeslissing (28-27, 28-27, 29-27)
Jussier Formiga verslaat Yuta Sasaki door opgave na verwurging (rear-naked choke) in ronde 1.
Keita Nakamura verslaat Alex Morono door jurybeslissing (29-28, 28-29, 29-28)
Syuri Kondo verslaat Chan-Mi Jeon door jurybeslissing (30-27, 30-27, 28-29)
Shinsho Anzai verslaat Luke Jumeau door jurybeslissing (30-27, 29-28, 29-28)
Daichi Abe verslaat Hyun Gyu Lim door jurybeslissing (29-28×3)