Van der Sar: "Belangrijk dat Davy veel speelt"

Davy Klaassen beleeft met Everton een lastige seizoensstart en dat is ook bij Edwin van der Sar niet onopgemerkt gebleven.

"Met Ronald Koeman heeft hij een Nederlandse trainer en dat maakt het voor een nieuwe speler in een competitie als de Premier League soms iets makkelijker", schrijft Van der Sar in zijn column voor De Telegraaf.

"Maar ook Davy weet dat je in Engeland in de top moet presteren. De start is ook lastig geweest omdat Everton een zwaar programma had met de twee ploegen uit Manchester direct als tegenstander en ook Tottenham als nummer twee van het afgelopen seizoen nog tussendoor."

Van der Sar sprak met Klaassen en de ex-Ajacied heeft laten weten de uitdaging en het leven in Engeland nog altijd fantastisch te vinden. "Belangrijk voor hem is nu dat hij veel aan spelen toekomt. Het geeft eens te meer aan dat je in een topcompetitie moet binnenkomen met minimaal de ervaring van een Nederlandse topclub, Europese competities en prijzen."

"Zelf heb ik ook pas op latere leeftijd de stap naar het buitenland en de Premier League gemaakt. Voor Ajax was Davy een geweldige speler en ik hoop dat hij bij een club, die toch een aardig aantal aankopen heeft gedaan, een mooie toekomst tegemoet gaat."

Everton speelt zaterdag thuis tegen Bournemouth, dat één puntje minder heeft.