Wielrensters willen controle ťn harde koers ervan maken

De WK wielrennen in Noorwegen is tot nu een succes. In het tijdrijden werd er tweemaal goud veroverd en éénmaal zilver in Bergen. Vandaag maakt Nederland een goede kans op daar nog wat aan te voegen in de dameswedstrijd.

Nederland komt aan de start met drie kanshebbers voor het goud. Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Marianne Vos. De drie wielrensters bespreken met de NOS hun kansen voor zaterdag.

Marianne Vos: "Op de WK is zo'n ploeg echt uniek. Maar dat betekent niet dat de wedstrijd al gereden is." Van der Breggen vult Vos aan: "We moeten samen koersen. We hebben zo'n sterke ploeg dat we elkaar kunnen gebruiken."

Annemiek van Vleuten: "Wij hebben een missie en dat is de gouden medaille halen. We hebben een team waarin iedereen zou kunnen winnen als je in een goede groep terecht komt. Daar willen we van profiteren en dat willen we uitspelen. Ik denk dat onze kracht is dat we morgen met acht toppers aan de start staan."

Van der Breggen: "Ik denk dat zo'n sterke ploeg de wedstrijd juist heel moeilijk kan maken. Dat iedereen naar ons zal kijken en dat er weinig verder gebeurt. Dat de wedstrijd niet zo zwaar is als wij graag zouden willen."

Vos sluit zich aan bij de woorden van Van der Breggen en wil ook een harde koers ervan maken: "Dan kunnen we elkaar alleen maar versterken. We hopen dat er veel oranje te zien is in de finale."

Ook Van Vleuten sluit zich aan bij de woorden van de twee andere dames: "We moeten ervoor zorgen dat we de koers in de hand houden. Het wordt een slijtageslag. Het parcours is moeilijk, niets is vlak en het is lang. Ik denk dat dat in ons voordeel is, in het voordeel van alle meiden die goed getraind zijn."