Politieagent Momo tipte Belgische islamitische terroristen

Een Brusselse politieman zou terreurverdachten via de berichtendienst WhatsApp hebben getipt over een onderzoek tegen hen. Momo E.S. beschikte over informatie als waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Hij blijkt maandag op zijn werk in Brussel-Noord te zijn gearresteerd.

De politieman zit vast wegens schending van het beroepsgeheim en corruptie. Het federaal parket opent voorlopig nog geen formeel onderzoek tegen E.S., maar laat weten dat zijn naam wel voorkomt in een terrorismedossier. Volgens Belgische media zou hij contact hebben gehad met een familielid van een van de veronderstelde planners van de aanslagen in Brussel van vorig jaar. Deze contactpersoon is ook een neef van twee van de zelfmoordterroristen. Het contact zou van voor de aanslagen dateren.

Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, hebben wekenlang onderzoek naar de zaak gedaan. Hoelang de agent, een 'Belg' , al contact met de verdachten had, is onduidelijk. Hoeveel berichtjes er werden uitgewisseld is evenmin bekend.

Belgische agent gelinkt aan terrorisme
Belgische agent gelinkt aan terrorisme (Foto: ANP)