Amateurs stunten tegen bekerhouder Vitesse

Het ene jaar is het andere niet moeten de amateurs van AVV Swift gedacht hebben. De nummer negen van de Hoofdklasse A zaterdag zorgde vandaag in de eerste ronde van de KNVB beker voor een enorme stunt door bekerhouder Vitesse te verslaan. Na 0-0 in reguliere speeltijd en verlenging werden de strafschoppen door Swift beter genomen.

Zonder de zieke hoofdtrainer Henk Fräser en met basisklanten Guram Kashia en Tim Matavz op de bank begonnen de Arnhemmers aan de taak om op kunstgras van thuisclub Swift te winnen. De Arnhemmers kregen in Amsterdam in de eerste helft via Milot Rashica, Luc Castaignos en Thomas Bruns grote kansen, maar ook Swift liet zich via Max van Wakeren niet onbetuigd.

Na de pauze was Jaap Smeeing dichtbij de openingstreffer, maar Vitessedoelman Remko Pasveer wist zijn inzet te keren. Twintig minuten voor tijd probeerde de club uit de Eredivisie iets te forceren door Matavz alsnog te brengen. Dit slaagde niet en omdat er ook in de verlenging niet gescoord werd moesten strafschoppen uitkomst brengen.

Daarin bleken de spelers van Swift uiterst koelbloedig te zijn. Van de zijde van Vitesse miste Alexander Büttner direct de eerste. Dit verschil bleek niet meer in te halen, waardoor Swift de serie met 5-3 won en zich verrassend voor de volgende ronde plaatste.