BN'ers delen massaal brief van Van der Laan

Bekende Nederlanders hebben maandagmiddag op sociale media massaal de afscheidsbrief van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gedeeld. De meeste bekende mensen voegen weinig commentaar toe bij de brief waarin Van der Laan meldt dat hij uitbehandeld is en al zijn taken als burgervader neerlegt.

Acteurs Robert de Hoog en Hadewych Minis plaatsten een link naar de brief met een aantal hartjes erbij. Ook Thijs Römer retweette de brief. "Dank burgemeester. U was als een vader voor Mokum", prijst hij Van der Laan.

Presentator Art Rooyakkers plaatste op Instagram een foto van het verrassingsbezoek dat Van der Laan vorige week met koning Willem-Alexander aan de Jordaan bracht. Hij voorzag de foto van de lofuiting "Dankjewel, burgemeester!"

Vreselijke ziekte

Nieuwslezers Dionna Stax plaatste de laatste zin uit de brief van Van der Laan op Twitter: "Zorg goed voor onze stad en voor elkaar. Vaarwel." Daar voegde zij aan toe: "Wat een vreselijke ziekte.."

Ook veel politici reageerden op sociale media op het nieuws van Van der Laan. PvdA-leider Lodewijk Asscher reageerde slechts met een aantal puntjes, om zijn sprakeloosheid over het nieuws duidelijk te maken. "Wat zijn we trots op hem", schrijft PvdA-minister Ronald Plasterk.

BN'ers delen massaal brief van Van der Laan
BN'ers delen massaal brief van Van der Laan (Foto: BuzzE)