Trump staat centraal op Emmy Awards

De grote ster van de Emmy Awards was president Donald Trump. Tijdens de uitreiking van de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen kwamen talloze Trump-grappen voorbij. Acteur Alec Baldwin viel in de prijzen voor zijn Trump-vertolkingen in het satirische programma Saturday Night Live en actrice Kate McKinnon won met haar imitaties van Trumps rivale Hillary Clinton en van Kellyanne Conway, adviseur van de president. Bovendien verscheen als verrassing Trumps voormalige perschef Sean Spicer op het podium.

De prijs voor beste dramaserie ging naar The Handmaid's Tale. Elisabeth Moss werd voor haar rol in de serie gekroond tot beste actrice. Beste acteur in een dramaserie was net als vorig jaar Sterling K. Brown. Bij de komische programma's viel Donald Glover als zowel acteur als regisseur in de prijzen voor Atlanta. De miniserie Big Little Lies werd maar liefst vijf keer beloond met een Emmy Award, onder meer voor actrice Nicole Kidman.

Julia Louis-Dreyfus won voor de zesde keer op rij als beste komische actrice voor haar rol in Veep. De Emmy voor beste mannelijke bijrol ging naar de 71-jarige acteur John Lithgow voor zijn rol als Winston Churchill in de serie The Crown. Ook voor hem is het de zesde Emmy Award.

Trump staat centraal op Emmy Awards
Trump staat centraal op Emmy Awards (Foto: ANP)