Film Loes Luca breekt crowdfunding-record

Actrice Loes Luca heeft een nieuw record op haar naam gezet. Haar nieuwe film Mi Vida heeft binnen een etmaal de hoogste crowdfunding-opbrengst ooit opgeleverd op het platform Cinecrowd, zo maakte producent Phanta Film zaterdag bekend.

De tragikomedie haalde binnen 24 uur ruim 5.000 van de 22.500 benodigde euro's binnen. Donateurs maken onder meer kans op kaartjes voor de wereldpremière of een reis naar de filmset in Spanje. Ook organiseren de makers voor donateurs een 'sangria-borrel' op het Nederlands Film Festival.

Luca speelt in het speciaal voor haar geschreven scenario een onlangs gepensioneerde kapster van wie het leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje. Haar voornemen een heel nieuw leven op te bouwen stuit op veel weerstand van haar kinderen.

De opnames van Mi Vida gaan van start in het voorjaar van 2018 en vinden plaats in Zuid-Spanje. "Het maken van een film met Loes Luca in de hoofdrol is een lang gekoesterde wens", aldus regisseur Norbert ter Hall, die eerder onder meer verantwoordelijk was voor hitserie A'dam-EVA. "Loes verstaat als geen ander de kunst om wat zwaar is licht te maken, zonder dat het plat of oppervlakkig wordt."

Film Loes Luca breekt crowdfunding-record
Film Loes Luca breekt crowdfunding-record (Foto: BuzzE)