Cinemien komt met nieuw streamingplatform

Distributeur Cinemien lanceert deze week een on-demand-platform. Op de website Innergy.world kunnen films worden gestreamd die vallen onder de noemer 'conscious cinema', zo maakte het bedrijf zaterdag bekend.

Op Innergy.world kunnen consumenten terecht voor "films die verdieping bieden op het gebied van bewustzijn, kunst, filosofie, psychologie, gezondheid en wetenschap". Het online-aanbod gaat van start met de films What the Bleep Do We Know!? en Samsara.

Cinemien is het platform gestart om te voldoen aan "de behoefte om films digitaal te kijken". De distributeur bracht de afgelopen jaren in de bioscoop succesvolle arthousefilms als Festen, Carol, La Pianiste, Das Leben der Anderen, Goodbye Lenin!, Gegen die Wand en La Grande Bellezza uit. Ook de Nederlandse Oscarinzending van dit jaar, Layla M, behoort tot de catalogus.

Het is overigens niet de eerste Nederlandse distributeur die een online streamingdienst start. In juni lanceerde Lumiere de website Lumiereseries.com, waar veel Scandinavische series en andere crimedrama's te zien zijn. Recent ging hier onder meer het tweede seizoen van Top of the Lake in première.

Cinemien komt met nieuw streamingplatform
Cinemien komt met nieuw streamingplatform (Foto: BuzzE)