NFL-speler opnieuw betrapt op doping: 10 duels schorsing

American footballer Brian Cushing is voor de tweede keer in zijn leven betrapt op het gebruik van verboden middelen. In vrijwel elke sport reden om iemand toch minstens enkele jaren opzij te zetten, maar zo werkt het in de VS niet: de linebacker van de Houston Texans komt er met een schorsing van tien wedstrijden bijzonder genadig vanaf.

Op 28 november mag Cushing zich weer bij het team voegen, op tijd voor de wedstrijd tegen de Baltimore Ravens. De linebacker moest de wedstrijd van donderdagavond, waarin de Texans het opnamen tegen de Cincinnati Bengals, sowieso al missen. In het eerste duel van het seizoen, een ruime nederlaag tegen de Jacksonville Jaguars, liep Cushing een lichte hersenschudding op.

De advocaat van de 30-jarige Cushing, Harvey Steinberg, liet weten dat het de speler enorm spijt. "Met grote spijt biedt mijn cliënt zijn excuses aan tegenover het team en de fans, hij is zich ervan bewust dat deze situatie een negatieve impact op hen heeft." Volgens Steinberg gaat Cushing niet in beroep tegen de schorsing.

De tijdsduur van de schorsing is bijzonder kort, financieel is het voor Cushing toch niet lekker: het kost hem zo'n vier miljoen dollar aan salaris, mogelijk meer als de Texans bepaalde bonussen terug willen vorderen. In 2010 werd Cushing al eens betrapt op het gebruik van een verboden middel, wat hem destijds welgeteld vier duels schorsing opleverde.