Feyenoord-fans niet welkom in Napels

Feyenoord-fans zijn op 26 september niet welkom in Napels, waar de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en Feyenoord dan op het schema staat. Een woordvoerder van de politie van de Italiaanse stad heeft laten weten dat fans van de Rotterdammers geen tickets voor het duel mogen kopen.

Feyenoord heeft er alles aan gedaan om voor elkaar te krijgen dat het met supporters af mocht reizen, maar dat is dus niet gelukt. De keuze van de politie is verre van onbegrijpelijk: in 2014/15 moest Rome eraan geloven toen flink wat 'fans' van de Rotterdammers het aan de stok kregen met de lokale politie en men het een goed idee vond om een en ander te vernielen in de historische stad.

Overigens mogen ook fans van OGC Nice niet naar uitwedstrijden tegen Napoli. Een stel Franse hooligans vond het in 2015 wel een tof idee om voor nota bene een vriendschappelijke wedstrijd met de Italianen stevig stennis te schoppen, waardoor Nice het vorige maand tijdens de voorrondes van de Champions League in Napels ook zonder fans moest doen.