Gaviria te snel voor Groenewegen in Kampioenschap van Vlaanderen

Fernando Gaviria heeft het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. De Colombiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na 192 kilometer de snelste voor Dylan Groenewegen. De Belg Jasper de Buyst zou derde worden in Koolskamp.

Zeven renners zouden voor de vroege aanval kiezen: Lawrence Naesen (WB Veranclassic-Aqua Protect), Oliver Naesen (AG2R), Sander Cordeel (Willems Veranda's-Crelan), Joeri Calleeuw (Roubaix Lille Métropole), Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam), David Boucher (Pauwels Sauzen - Vastgoedservice) en Jan Reynaerts (Cibel-Cebon). De kopgroep zou meer dan vier minuten pakken op het peloton.

In het peloton zouden Dimension Data (voor Cavendish), Lotto-Soudal (voor Greipel), Quick-Step (voor Gaviria) en LottoNL (voor Groenewegen) de controle houden. Quick-Step Floors trekt het op vijftig kilometer van de meet in waaiers, maar alles zou toch weer samenlopen. Met nog dertig kilometer te rijden was er wel een opgave van Cavendish.

Met nog vijftien kilometer te gaan zouden de laatste vluchters gegrepen worden met daarbij de broers Naesen. Vooraan hield de ploeg van Gaviria de controle, waardoor niemand meer zou wegkomen uit het peloton.

In aanloop na de sprint was er nog een valpartij van Ryan Gibbson. Daar hadden de meeste sprinters geen last van, waarna Gaviria de sterkste was in de sprint voor Groenewegen.