Koeman treurt: "Dat is echt pijnlijk"

Everton werd donderdagavond, vooral in de eerste helft, overrompeld door Atalanta: 3-0. Ronald Koeman erkende dat er heel veel mis ging.

De manager zag zijn elftal op alle fronten afgetroefd worden. "Er ging een heleboel mis, op misschien de eerste tien minuten na waarin we wat meer van de bal zagen", vertelde hij tegen BT Sport. Atalanta opende na 27 minuten spelen de score en liep nog voor de theepauze uit naar een 3-0 voorsprong. Na de onderbreking werd er niet meer gescoord.

"Ons positiespel was erg matig, maar pijnlijker was het feit dat zij in de eerste helft agressiever waren en meer passie toonden. Dat is echt pijnlijk, want daar begint het allemaal mee", vervolgde Koeman, die de hand ook in eigen boezem stak. "Dit is niet hoe ik mijn team wil zien. Je kunt slecht spelen, maar Atalanta toonde meer toewijding en passie in de eerste helft dan wij."

Afgelopen weekend ging Everton ook al met 3-0 onderuit, toen voor eigen publiek tegen Tottenham Hotspur. Aanstaande zondag gaat de ploeg van Koeman op bezoek bij Manchester United.