Ecclestone: "McLaren zal met Renault niet gelukkiger zijn"

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt niet dat de Renault-motoren bij McLaren veel verbetering zullen gaan brengen. Het Britse team staat op het punt om de samenwerking met de Fransen bekend te maken, terwijl huidige leverancier Honda naar Toro Rosso zal gaan.

McLaren wil coureur Fernando Alonso graag behouden en de overstap naar Renault kan hier aan bijdragen. Ecclestone vindt dat positief voor de Formule 1, maar over de rest is de Brit minder te spreken, zo liet hij aan de Daily Mail weten. "Maar ik zie niet in waarom McLaren blijer zal zijn met Renault dan dat ze nu zijn met Honda. Het ligt niet aan Honda dat de samenwerking niet goed heeft uitgepakt, maar aan McLaren. Elke dag zijn ze over alles in gevecht, in plaats van dat ze met hen (Honda, red.) samenwerken. Dat is een beetje dom."

Honda stapte in 2015 bij McLaren in als opvolger van Mercedes, maar kon tot dusverre de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken. De Japanse motoren blijken tot op de dag van vandaag niet betrouwbaar te zijn en komen bovendien de nodige paardenkrachten tekort. Alleen op krappe banen kan de krachtbron meekomen, maar voor de rest kan de McLaren weinig potten breken. Dit heeft tot zoveel ruzie geleid dat McLaren en Honda eind dit jaar uit elkaar gaan.