Ook Ricciardo verliest geduld bij Red Bull

Niet alleen Max Verstappen maar ook teamgenoot Daniel Ricciardo dreigt met een vertrek bij Red Bull Racing als het Formule 1-team niet snel mee kan strijden om de zeges. Het contract van de 28-jarige Australiër met de Oostenrijkse drankjesfabrikant loopt eind 2018 af.

Ricciardo stapte in 2014 in bij Red Bull Racing na gepromoveerd te zijn van Toro Rosso. De Australiër versloeg zijn toenmalig teamgenoot en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Hij boekte direct drie zeges, maar sindsdien zijn er maar twee bijgekomen, waaronder dit jaar de bizarre race in Azerbeidzjan.

Veel van de problemen bij Red Bull komen op het conto van motorenleverancier Renault die het al jaren af moet leggen tegen Ferrari en met name Mercedes. Ricciardo vindt dat bepaald geen fijne gedachte, zo liet hij Autosport weten. "Ik wil de Formule 1 niet zonder wereldtitel verlaten. Of ik het kan? Absoluut. Liefst zo snel mogelijk."

"Ik dacht begin dit jaar ervoor te kunnen gaan, maar dat bleek niet zo te zijn. Vanuit mijn oogpunt moet het volgend jaar met Red Bull gebeuren. Ik race nu al enkele jaren voor dit team en volgend jaar moeten we een veel grotere stap zetten dan voor dit jaar gebeurd is om mij te overtuigen dat we kunnen winnen. Ik wil ieder weekend mee kunnen strijden om de zeges."

Het is de vraag wat Ricciardo na 2018 zal gaan doen. Zijn contract bij Red Bull loopt dan af, terwijl bij Mercedes Valtteri Bottas contractverlenging voor maar één seizoen heeft gekregen. Ferrari heeft hetzelfde gedaan bij Kimi Räikkönen, waardoor er voor 2019 enkele topstoeltjes op de markt kunnen gaan komen.