Williams verwacht Force India niet meer in te halen

Het Formule 1-team Williams denkt dat het schier onmogelijk is om dit jaar concurrent Force India nog te achterhalen in het constructeurskampioenschap. Na dertien races staan de roze auto's van Vijay Mallya 58 punten voor op de witte bolides van Williams die 55 punten bijeen hebben gereden.

Vice-teambaas Claire Williams: "Ik denk, helaas, niet dat we dat gat nog kunnen dichten. Aan de andere kant staan er echter veel teams achter ons die maar wat graag de vijfde plek van ons willen afpakken, hetgeen we ons niet kunnen veroorloven."

Achter Williams staan onder meer Toro Rosso, Renault en Haas te dringen om de begeerde vijfde stek over te nemen. "We richten ons op het constructeurskampioenschap om ervoor te zorgen dat we vijfde blijven."

Het team uit Grove wil meer, zeker omdat sportief nog niet loopt zoals gewenst. "We kunnen ons niet nog zo’n jaar als dit veroorloven. We zijn halverwege vorig jaar tegen een aantal zwakke punten aangelopen en we kunnen 2018 niet ingaan terwijl we daar nog altijd tegenaan hikken."

Het technische team onder leiding van Paddy Lowe en aerodynamicabaas Dirk de Beer moet met betaalbare en werkbare oplossingen komen. Qua coureurs zal Lance Stroll volgend jaar sowieso aan het vertrek verschijnen. Wie zijn teamgenoot wordt is nog niet bekend. Momenteel bezet veteraan Felipe Massa dat stoeltje.