Heiner zeilt naar WK-brons op Balatonmeer

Afgelopen week werd op het Balatonmeer in Hongarije gestreden om de Finn Gold Cup, wat gezien wordt als het wereldkampioenschap in de olympische zeilklasse Finn. Nicholas Heiner wist er namens Nederland het brons te veroveren.

In 2014 werd Heiner wereldkampioen in de Laser-klasse, maar vorig jaar stapte hij over naar de Finn. Pieter-Jan Postma ging in die klasse naar de Olympische Spelen, maar Heiner timmert er nu aan de weg als voornaamste Nederlandse kandidaat op het wereldtoneel.

In het Hongaarse water begon Heiner met een twintigste plek in de eerste race niet best, maar met een negende en tweede plaats herstelde hij zich. Race vier leverde het schrapresultaat op (21e), gevolgd door een overwinning en een derde plek.

Een dertiende plek in race zeven kostte Heiner de kans op de wereldtitel, ook winst in de medal race was daar niet meer genoeg voor. Wel bleef hij de Brit Ed Wright net voor in de strijd om brons. Heiner eindigde drie punten achter wereldkampioen Max Salminen uit Zweden en twee punten achter de Fransman Jonathan Lobert.