Boksers behouden wereldtitel in supervlieggewicht

Afgelopen weekeinde stonden in de bokswereld twee titelgevechten in het supervlieggewicht (-52,2kg) op het programma. De titels bij de WBC en WBO stonden op het spel en beide kampioenen wisten hun gordel te behouden.

De Thai Srisaket Sor Rungvisai vocht in maart in New York voor het eerst in de VS. Daar onttroonde hij de Nicaraguaan Roman Gonzalez en pakte hij de supervlieggewichttitel bij de WBC. Een klein half jaar later stond zijn volgende partij op het programma en in Carson, Californië was het Gonzalez die op revanche aaste. 

Sor Rungvisai was geenszins van plan zijn titel weer op te geven aan Chocolatito en dat was te merken. De kleine Nicaraguaan kwam er nauwelijks echt aan te pas en in de vierde ronde was het voorbij: Sor Rungvisai sloeg hem neer, Gonzalez stond op en een half minuutje later ging hij nog eens neer, waarna de scheidsrechter er een einde aan maakte.

Het was een pijnlijke nederlaag voor Gonzalez, die jarenlang wereldtitels in het lichtvlieggewicht in zijn bezit had. Tot zijn eerste ontmoeting met Sor Rungvisai stond hij op 46 zeges uit 46 gevechten, waarvan maar liefst 38 op knock-out.

Sor Rungvisai vs Gonzalez, deel 2 (Bron: YouTube)

De Japanner Naoya Inoue won in 2014 al zijn eerste wereldtitel en is sinds december van dat jaar de WBO-wereldkampioen in het supervlieggewicht. In Carson, waar Sor Rungvisai en Gonzalez ook vochten, werd Inoue uitgedaagd door de Amerikaan Antonio Nieves, maar een succes was het niet voor Carita. Zijn coach gooide halverwege de handdoek in de ring en Inoue behield zijn wereldtitel opnieuw.