'De Boer ontslagen bij Palace, snelste ontslag ooit in Premier League'

Volgens verschillende Engelse media is Frank de Boer de laan uitgestuurd bij Crystal Palace. De voormalig succescoach van Ajax, die vorig jaar ook bij Internazionale al rap de deur uit werd gewerkt, had welgeteld vier duels de leiding over Palace. Nooit eerder werd een coach in de Premier League zo snel ontslagen: het record stond op naam van Les Reed, die in 2006 na zeven duels bij Charlton weggestuurd werd.

De seizoensstart van Palace is enigszins dramatisch. Het begon met een 0-3 nederlaag tegen promovendus Huddersfield Town, gevolgd door 1-0 op bezoek bij Liverpool. In eigen huis werd met 0-2 verloren van Swansea City en zondag was Burnley met 1-0 te sterk, waardoor de ploeg van De Boer, die kampt met flink wat blessureleed in de selectie, na vier wedstrijden op nul punten en nul goals staat.

De wedstrijd bij Burnley zou de laatste kans zijn geweest voor De Boer, ook al repte aandeelhouder Steve Parish na afloop met geen woord over de toekomst van de Nederlandse trainer. De ploeg speelde zondag overigens allerminst verkeerd en er werd zelfs gesproken over de beste wedstrijd van het seizoen, waarin het er vooral aan lag dat de kansen niet afgemaakt werden.