Lazio droogt Milan af met vier goals in twaalf minuten

Lazio, met Stefande Vrij in de basis, heeft zondag een belangrijke zege geboekt in de Serie A. In het eigen Stadio Olimpico werd AC Milan, dat met een vernieuwde selectie voor de titel hoopt te gaan, stevig aangepakt: 4-1.

Aanvankelijk gebeurde er weinig, maar nadat Ciro Immobile in de 38e minuut een penalty binnen schoot ging het los. Met een prachtige volley verdubbelde Immobile de score vijf minuten later en kort na rust zorgde hij voor de 3-0. In de 48e minuut gaf Immobile nog een assist aan Luis Alberto, die de 4-0 binnen kon tikken.

Riccardo Montolivo deed binnen het uur nog wel wat terug namens Milan, maar dat mocht niet meer baten. Voor Lazio was het enige smetje dat Marco Parolo in de blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg. Dankzij de zege wipt Lazio over Milan heen: na drie speelronden hebben de Romeinen zeven punten, één meer dan Milan.