'Trump is schuldig aan Harvey en Irma'

Orkanen zoals eerst Harvey en nu Irma zijn zo enorm vernietigend geworden dankzij de global warming. Uit een video-animatie die op Facebook rondgaat blijkt dat de oppervlakte-temperaturen van de oceanen ongekend hoog zijn. Deze hoge waarden zorgen er voor dat de orkanen meer energie krijgen en dat er meer waterdamp vrijkomt waardoor er meer regen valt. 

Dankzij de klimaatveranderingen zal meer dan de helft van de orkanen uiteindelijk uitgroeien tot een categorie 4 of 5, als het huidige klimaatbeleid wordt voort gezet, zo beweren de makers van het filmpje. Ook zouden de klimaatveranderingen er voor gezorgd hebben dat de zeespiegel nabij Florida met zo'n 9 inch gestegen is de afgelopen honderd jaar. Dit zorgt er dan ook voor dat de impact van Irma nog groter zal zijn dan die van orkaan Andrew, die Florida in 1992 verwoestende schade toebracht. 

De Verenigde Staten ontkennen elk verband tussen de 'giant-hurricanes' en de global-warming, daar waar volgens de makers van het filmpje de connectie niet duidelijker kan zijn. Ergo: Volgens hen Trump is verantwoordelijk voor orkanen zoals Harvey en Irma, aangezien Donald Trump immers besloten heeft om niet langer deel te nemen aan het klimaatakkoord.