Britte Lagcher: 'Ik zou niet kunnen liegen'

In de dramaserie Meisje van Plezier knoopt het personage Xanna een relatie aan met haar zwager. Actrice Britte Lagcher noemt de rol van Xanna eerder leuk dan moeilijk.

Xanna is de halfzus van het hoofdpersonage Nadine, een rol van Angela Schijf. Ze knoopt een relatie aan met Nadines man Remco, een rol van Peter Paul Muller. Britte: "Xanna kwam in het gezin toen ze vijf jaar oud was. Ze wordt per ongeluk verliefd op de man van haar halfzus. Ze wordt daar heel gelukkig van en besluit er daarom voor te gaan. En hij gaat ook voor haar, waardoor het leven van Nadine instort. Xanna hoopt dat Nadine het uiteindelijk begrijpt, omdat liefde alles overwint. Ze wil zelf gelukkig worden en wil ook dat Nadine gelukkig wordt, maar dit is de prijs die betaald moet worden."

Op de vraag of ze het een moeilijke rol vond, antwoordt Britte: "Ik vond het vooral een hele leuke rol om te spelen. Ik zou dit zelf nooit doen. Ik heb aan tafel gezeten met mijn eigen zwager. Ik kan niet een verhouding met hem hebben. Ik zou niet kunnen liegen en kan het mijn zus ook niet aandoen. Het is moeilijk om je in het personage te verplaatsen, maar daarvoor zijn we nu eenmaal acteur. Uiteindelijk zijn dat de leukste rollen om te doen. Ik heb geen gemene halfzus gespeeld, gewoon de situatie gespeeld en daarin gekozen voor mijn eigen geluk."

Prikkelend
Britte omschrijft de serie van RTL4 en Videoland als een intieme serie. "Ik vind de sfeer prikkelend. Er hangt zoveel in de lucht. Alle personages hebben een eigen geheim. Dat vind ik goed gedaan. Iedereen komt voor keuzes te staan die soms ten koste gaan van anderen."

Andere rollen zijn er voor Geert de Jong (moeder Patricia), Iris van der Made (dochter Lina), David Rebergen (zoon Chris) en Birgit Schuurman (jeugdvriendin Meryem).

Zondag 21.30 uur is de eerste aflevering van Meisje van Plezier te zien bij RTL4. Op Videoland staan alle acht afleveringen.

Britte Lagcher: 'Ik zou niet kunnen liegen'
Britte Lagcher: 'Ik zou niet kunnen liegen' (Foto: BuzzE)