MotoGP-pole Viñales en crash Marquez, Bendsneyder 9e in Moto3

MotoGP-coureur Maverick Viñales start de Grand Prix van San Marino zondag vanaf poleposition. De Spanjaard was op het circuit van Misano de snelste in de kwalificatie. Op zijn Yamaha reed Viñales 0,162 seconden sneller dan Ducati-coureur Andrea Dovizioso.

De eerste startrij werd gecompleteerd door Marc Marquez, die aan het einde van zijn kwalificatie in een snelle ronde met Honda en al onderuit schoof. Cal Crutchlow, Jorge Lorenzo en Johann Zarco vormen de tweede startrij, met Dani Pedrosa, Danilo Petrucci en Aleix Espargaro achter zich.

In de Moto3 kwam de Nederlander Bo Bendsneyder tot een, gezien de vrije trainingen, niet onverdienstelijke negende tijd. De pole was er voor de Italiaan Enea Bastianini, die Jorge Martin en Joan Mir af wist te troeven. De kwalificatie werd nog opgeschrikt door een harde crash: Gabriel Rodrigo ging weer eens onderuit, de Belg Livio Loi knalde er bovenop en klapte met zijn hoofd tegen zijn motor, alvorens hard op het asfalt te landen. Het lijkt er wel op dat Loi in orde is.

Mattia Pasini pakte in de Moto2 de poleposition door Franco Morbidelli met 0,083 seconden te verslaan, terwijl Dominique Aegerter zich zondag ook op de eerste startrij mag melden.