Contador dolgelukkig met allerlaatste zege

Alberto Contador beëindigde zijn carrière met een prachtige ritzege op de Angliru. Voor de winnaar van twee Giro's, twee Tours en drie Vuelta's kon het naar eigen zeggen niet mooier. "Wat een fantastisch einde van mijn carrière."

Na de vele aanvallen in de afgelopen drie weken in de Ronde van Spanje kon de Spanjaard vandaag eindelijk het zegegebaar op de zware klim. "Winnen op de Angliru, wat een fantastisch einde van mijn carrière", zei de renner van Trek-Segafredo na afloop van de etappe. 

"Een mooiere finale dan dit kan je je niet voorstellen en mooier einde voor mezelf had ik me niet kunnen inbeelden. Het was bovendien een zeer moeilijke dag. Voor de Angliru hadden we al twee beklimmingen, door de gladde afdalingen en een aantal valpartijen daar werd het nog wat lastiger. Pantano en ik hebben goed samengewerkt, we zijn vroeg vertrokken en daardoor hebben we deze etappe kunnen winnen."

Naast de etappewinst steeg Contador ook naar een vierde plaats in het algemeen klassement. Ploegleider Steven de Jongh keek tevreden terug op de afgelopen weken: "Niemand had daar in de eerste week na de rit naar Andorra, waarin hij veel tijd verloor, nog een cent voor gegeven. Het is geweldig dat hij nu nog gewoon in de top vijf eindigt.''

Voor Contador was het zijn eerste overwinning sinds één jaar tijd, toen wist hij het eindklassement van de Ronde van Burgos te winnen. De Jongh: "Het is geen renner die genoegen neemt met minder dan een overwinning. Hij is niet tevreden met een podiumplaats, hij wil alles. Zo reed hij vandaag ook. Heb ik niks, dan heb ik niks, Maar dan heb ik in ieder geval in stijl afscheid genomen."