Kruijswijk kijkt tevreden op de etappe naar Angliru

Steven Kruijswijk steeg naar een negende plaats in het algemeen klassement, nadat hij op de Alto de l'Angliru als als zevende over de streep kwam. De kopman van LottoNL-Jumbo was blij met zijn aanval in de laatste bergrit in de Ronde van Spanje.

"Ik weet niet of het een hoofdrol was, maar ik ben blij dat ik deel kon uitmaken van de etappe'', aldus Kruijswijk na afloop van de etappe.

Na die teleurstellende eerste week was deze etappe een bevestiging dat hij mee kan met de favorieten. "Dat is wat ik voor ogen had toen ik aan de Vuelta begon. Ik heb laten zien dat ik dit niveau waardig ben en ga daardoor met een goed gevoel naar Madrid. Door de sterke tweede helft heb ik mijn vertrouwen gehouden. Bovendien biedt het perspectief voor de toekomst."

Ook Addy Engels kijkt tevreden terug op de etappe. "Steven heeft vandaag gevochten voor wat hij waard was.  Hij heeft zich goed laten zien in de derde week en staat uiteindelijk stevig in de top tien", geeft de ploegleider van LottoNL-Jumbo aan op de website van de ploeg.