Italiaanse agenten beticht van verkrachting

Twee Amerikaanse studentes in Italië zeggen afgelopen week in Florence te zijn verkracht door twee agenten van de carabinieri. Die hadden hen een lift naar huis gegeven uit een nachtclub waar een vechtpartij was geweest. De twee vrouwen, van 19 en 21 jaar, zeggen dat de agenten zich aan hen vergrepen voordat zij in hun kamers konden komen.

Het onderzoek van onder andere DNA-sporen loopt nog, maar volgens de Italiaanse minister van Defensie is er wel "enige grond" voor de beschuldigingen. "Verkrachting is altijd een ernstige zaak, maar helemaal wanneer de daders carabinieri in uniform zijn", zei minister van Defensie Roberta Pinotti.

De carabinieri is een paramilitaire politiemacht die onder het ministerie van Defensie valt. Zij opereert naast de nationale politie, waarvoor Binnenlandse Zaken verantwoordelijk is.

De twee vrouwen hebben volgens Italiaanse media aan onderzoekers verklaard dat zij alcohol gedronken hadden en cannabis gerookt en dat ze te bang waren om te gillen of te schreeuwen.

Italiaanse agenten beticht van verkrachting
Italiaanse agenten beticht van verkrachting (Foto: ANP)