Van Gaal zet deur voor Oranje op een kier

Louis van Gaal zegt niet bij voorbaat 'nee' als hij benaderd zou worden voor een functie bij de KNVB of het Nederlands elftal.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de voormalige bondscoach dat hij er mogelijk toch een avontuur aan vastplakt. Van Gaal zette op het WK in Brazilië een geweldige prestatie neer door met Oranje de derde plek te pakken. Daarna werd Manchester United naar eigen zeggen zijn laatste trainersklus.

Van Gaal zegt dat hij door de KNVB is benaderd om na het vertrek van Danny Blind de WK-kwalificatiecyclus af te maken, maar bedankte. Op de vraag of hij bereid is om het stokje van Dick Advocaat over te nemen wanneer het WK in Rusland niet wordt gehaald, zegt hij: "Ik sta er nog steeds zo in dat Manchester United mijn laatste klus is geweest."

"Ik ben afgelopen jaar gevraagd voor zo'n beetje élke functie bij de KNVB en heb op alles nee gezegd. Ik ben 'klaar', in principe, maar vind wel: zeg nooit 'nooit'. Iets zou me dan écht nog moeten triggeren. Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken, moet ik dan nu nog voor halflege tribunes aan de slag in pakweg Monaco? Nee."