Dolberg: "Vijftig miljoen? Ik word er niet nerveus van"

Kasper Dolberg heeft geen moment gedacht aan een vertrek bij Ajax, ondanks dat hij in verband werd gebracht met een megatransfer naar AS Monaco.

"Ik heb altijd gezegd dat ik hier wilde blijven", benadrukt de 19-jarige aanvaller in een interview met het Algemeen Dagblad. Dolberg wil niet zeggen of Monaco of Borussia Dortmund concreet een aanbieding heeft gedaan. "Er zijn zoveel geruchten geweest. Dat iemand iets opschrijft, wil alleen niet zeggen dat het klopt. Ik heb wat dat betreft veel geleerd deze transferperiode."

Naar verluidt ontving Ajax voor de Deense spits een bod van vijftig miljoen euro. "Dat is wel een beetje gek. Er gaat tegenwoordig zoveel geld om in het voetbal. Wat is nog normaal? Maar daar word ik niet nerveus van. Er is hier en daar wel contact gezocht. Maar ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat ik er niets van wilde horen. Zo hadden we dat afgesproken."

"Natuurlijk heeft hij me wel verteld wat klopte en wat niet klopte van wat er werd geschreven. Maar ik wilde niet dat hij me iedere dag belde”, stelt Dolberg, die dit niet het juiste moment vond voor een volgende stap. "Ik denk dat ik eerst één van de beste spelers van de competitie moet zijn, voordat ik nadenk over een vertrek. Als ik op mijn best ben, kan ik tegen elke ploeg scoren. Maar in sommige wedstrijden speel ik nog niet zoals ik kan."

Klaas Jan Huntelaar ziet hij niet zozeer als concurrent, maar meer als een teamgenoot die hem veel kan leren. "Hij helpt me heel veel. Hij is een goed mens. Hij probeert het hele team te helpen. Het is goed dat hij hier is. Of we samen kunnen voetballen? Ik denk dat we dat al wel hebben laten zien."