Manchester Arena heropent met benefietconcert

De Manchester Arena opent zaterdag weer haar deuren. Zo'n vier maanden na de aanslag na het concert van Ariana Grande wordt de zaal heropend met een liefdadigheidsconcert genaamd We Are Manchester. Tijdens de bijzondere avond worden de 22 slachtoffers van de bomaanslag herdacht die tijdens een concert plaatsvond. Onder de doden bevonden zich veel jonge fans van Ariana Grande.

Onder meer Noel Gallagher's High Flying Birds en Rick Astley maken hun opwachting tijdens het concert. Daarnaast treden er veel lokale bands op, zoals Nadine Coyle, Pixie Lott en Louisa Johnson. Alle opbrengsten van het concert gaan naar het Manchester Memorial Fund. De organisatie zamelt geld in voor een groot herdenkingsmonument bij de Manchester Arena.

De komst van Noel Gallagher voedt nieuwe geruchten dat Oasis, zijn band met broer Liam, weer bij elkaar komt. Dat werd ook al gespeculeerd rond het benefiet We Love Manchester begin juni waar Liam bij aanwezig was. Liam was na het concert boos dat Noel niet kwam opdagen maar zei desondanks afgelopen maand nog steeds te hopen op een reünie.

Oasis' hit Don't Look Back In Anger werd een symbool voor de veerkracht van de plaatselijke bevolking na de aanslag. Het nummer werd tijdens We Love Manchester gezongen door Coldplay-frontman Chris Martin.

Manchester Arena heropent met benefietconcert
Manchester Arena heropent met benefietconcert (Foto: BuzzE)