Huidskleur in South Park hangt af van moeilijkheidsgraad

South Park zou South Park niet zijn zonder maatschappelijke kritiek of sociaal commentaar. In South Park: The Fractured but Whole begint dit al bij het kiezen van de moeilijkheidsgraad in de game: hoe moeilijker de game, des te donkerder is de huidskleur van je hoofdpersonage.

Zoals te zien is in onderstaande video van Eurogamer (skip naar 5:40) zijn er vijf gradaties in de moeilijkheidsgraad en corresponderende huidskleur. Dit heeft geen invloed op de moeilijkheidsgraad van de combat, enkel voor zaken als hoeveel geld je ontvangt en interacties met andere personages. Of zoals Cartman het goed samenvat: 'Don't worry, this doesn't affect combat. Just every other aspect of your whole life.'

Daarnaast is het mogelijk om te spelen als een transgender. In The Fracturd but Whole krijgen spelers de keuze om te kiezen tussen 'Male, Female en Other'. Kies je voor 'Other', kun je daarna nog specifieker kiezen tussen 'Cisgender' en 'Transgender'. Ongetwijfeld (lees: het internet is al flink bezig) leidt dit tot veel controverse, wat ongetwijfeld het doel is van de makers.

South Park: The Fractured but Whole lanceert 17 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.