L.A. Noire komt naar moderne consoles

Detective Thriller L.A. Noire, oorspronkelijk gelanceerd 2011, wordt geport naar moderne consoles. Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One krijgen de game op 14 november. Daarnaast komt een speciale VR-versie genaamd L.A. Noire: The VR Case Files naar HTC Vive.

L.A. Noire speelt zich af in het Los Angeles van de jaren ’40, waarbij je in de huid kruipt van Cole Phelps, een jonge rechercheur. Phelps onderzoekt zaken die geïnspireerd zijn op misdaden die daadwerkelijk plaatsgevonden hebben. Hoe meer zaken Phelps oplost, hoe hoger zijn rang als rechercheur wordt, maar hoe dichter dit hem ook bij het duistere criminele hart van het naoorlogse L.A. brengt.

De Nintendo Switch-versie bevat de originele game en alle DLC en komt met een aantal enchancements. Denk aan touchscreen-controls voor handheld-modus, gyroaiming en nieuwe camera-hoeken. De PlayStation 4- en Xbox One-versies krijgen verbeterde grafische effecten en een hogere resolutie. De game draait voor deze versies standaard op 1080p en in 4K op Pro en One X.

L.A. Noire: The VR Case Files bevat zeven van de missies uit de originele game, maar dan opnieuw opgezet om een zo goed mogelijke VR-ervaring te bieden. Ook deze versies lanceert 14 november.

L.A. Noire