Del Potro slaat Federer uit US Open in kwartfinales

Voor het eerst sinds Wimbledon 2013 staat tennisser Juan Martin del Potro weer in de halve finales van een Grand Slam-toernooi. De Argentijn was woensdag in de kwartfinales van de US Open te sterk voor meervoudig kampioen Roger Federer.

In de hele eerste set viel welgeteld één breakkans te noteren. Die kwam op 5-5 en Del Potro profiteerde direct, wat hem de set opleverde. In set twee liet hij een vroege kans liggen, waarna Federer hem brak en de set won, maar in de derde set was Del Potro na een lange tiebreak de beste.

In de vierde set van het prachtige duel had Federer het op eigen service één keer moeilijk en dat werd de Zwitser fataal: op 2-2 sloeg Del Potro toe en hij stond de voorsprong niet meer af. Delpo won met 7-5, 3-6, 7-6 (8), 6-4.

De US Open-kampioen van 2009 heeft de laatste jaren veel last gehad van blessures. Inmiddels staat hij weer 28e op de wereldranglijst, wat maandag minstens vier plekken beter zal zijn. Federer stijgt naar plek twee, Nadal houdt de leiding in handen.