Porsche overweegt terugkeer in Formule 1

Porsche overweegt om in 2021 terug te keren als motorleverancier in de Formule 1. De Duitse fabrikant was dertig jaar geleden voor het laatst actief in de koningsklasse van de autosport, maar nu het bedrijf eind dit jaar uit de LMP1-klasse van het World Endurance Championship stapt is er ruimte voor andere projecten.

Het team verantwoordelijk voor de LMP1-auto's heeft achttien maanden de tijd gekregen om met een zeer sterke verbrandingsmotor op de proppen te komen. Mogelijk is dit de opmaat naar de Formule 1 die in 2021 nieuwe motorenregels krijgt.

Een woordvoerder van Porsche bevestigt de interesse. "Als lid van de fabrikantencommissie zijn we betrokken bij de discussie omtrent de nieuwe Formule 1-aandrijflijn voor 2021. We kunnen verder nog niets officieel melden, maar: we zijn nu bezig met het indienen van een testverzoek aan ervaren engineers van het LMP-team om een sterk presterende verbrandingsmotor te ontwikkelen. Dit onderzoek zal in eerste instantie achttien maanden duren. Wat we daarna gaan doen, laten we daarna weten. Deze motor zou ook prima gebruikt kunnen worden voor een supercar."

Afgelopen weekend op Monza was Porsche aanwezig om te overleggen met de directeuren van de Formule 1. De Duitsers zijn groot voorstander van de ingezette lijn om de motoren in de toekomst goedkoper en simpeler te maken. Het bedrijf kan daarin waardevolle input geven.