Volop spanning in groep I WK-kwalificatie, vier landen strijden om WK-ticket

In groep I van de Europese WK-kwalificatie is het met nog twee speelronden te gaan nog altijd uitermate spannend. Vier landen maken nog volop kans om zich rechtstreeks, als groepswinnaar dus, voor het eindtoernooi in Rusland te plaatsen.

Een goal van Cenk Tosun in de 75e minuut bracht Turkije in eigen huis langs Kroatië, een overwinning die voor de Turken bijzonder hard nodig was om de kansen relatief groot te houden. Gylfi Sigurdsson schoot IJsland ondertussen thuis met 2-0 langs Oekraïne, terwijl Teemu Pukki het al uitgeschakelde Finland pas in de 83e minuut langs het eveneens uitgeschakelde Kosovo schoot.

Kroatië gaat op kop, maar heeft met zestien stuks evenveel punten als IJsland, het doelsaldo staat wel vijf goals hoger. Turkije en Oekraïne hebben beiden veertien punten en hebben ook nog eens een gelijk doelsaldo, net als IJsland staan ze op +4.

In de negende speelronde speelt Kroatië thuis tegen Finland, Oekraïne uit bij Kosovo en staan Turkije en IJsland tegenover elkaar. In Kiev spelen Oekraïne en Kroatië op de slotdag nog een duel, IJsland ontvangt Kosovo en Turkije reist naar Finland.