Stugge palmboom wordt beroemdheid door orkaan Irma

Een palmboom op het Franse Caraïbische eiland Saint-Barthélemy begint zo langzamerhand beroemd te worden. Dat komt allemaal door het geweld van orkaan Irma, die op het moment met monsterlijke kracht begonnen is aan een mogelijk vernietigende tocht over de Caraïbische Eilanden.

Op Saint-Barthélemy staan een aantal webcams, die via YouTube live beelden laten zien. Een van die webcams staat in de haven van hoofdstad Gustavia, waar dinsdag in de loop van de dag te zien was dat de lucht alsmaar verder dicht begon te trekken. 

Gedurende de nacht kwam Irma dichterbij en nam de wind dan ook flink toe en woensdagochtend - Nederlandse tijd - begon het pas echt serieus hard te waaien. Een enkele palmboom die op de camera te zien is staat echter nog altijd overeind en de inmiddels duizenden kijkers beginnen alsmaar meer fan te worden van de boom, die men Hector heeft genoemd.

Hector begint op social media steeds meer aandacht te krijgen en mensen hopen dat de palmboom de enorme kracht van Irma overleeft. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, maar vooralsnog weigert Hector de strijd op te geven. Hieronder is de livestream vanuit Saint-Barthélemy te volgen:

(Bron: YouTube)