Colin Trevorrow stopt met Star Wars Episode IX

Colin Trevorrow, bekend als regisseur van Jurassic World en reeds enige tijd gekoppeld aan de regie van Star Wars Episode IX, zal die laatst genoemde film niet meer regisseren.

In een statement, dat zojuist door Lucasfilm op de site van StarWars.com is geplaatst, is te lezen dat 'Lucasfilm en Trevorrow gezamenlijk hebben besloten om uit elkaar te gaan omdat hun visies teveel verschillen.' Meer informatie wordt op dit moment nog niet gegeven. Verwacht niet dat Lucasfilm niet snel een nieuwe regisseur zal aankondigen. Ook nadat onlangs Phil Lord en Christopher Miller de productie van de Han Solo-spinoff verlieten stond Ron Howard binnen enkele dagen klaar om hun op te volgen.

Het is natuurlijk wel opvallend dat in korte tijd twee regisseurs de productie in een laat stadium verlaten. De release van Star Wars Episode IX staat namelijk al gepland voor mei 2019. Met nog iets meer als 1,5 jaar te gaan betekent dit dus een gigantische uitdaging voor de opvolger van Trevorrow. Als de komende dagen meer bekend wordt laten we dit hier weten.

Colin Trevorrow stopt met Star Wars Episode IX
Colin Trevorrow stopt met Star Wars Episode IX (Foto: BuzzE)