Joshua verdedigt bokstitel tegen Pulev

Wereldkampioen bij het boksen Anthony Joshua zal zijn IBF- en WBA-wereldtitels bij de zwaargewichten verdedigen tegen de Bulgaar Kubrat Pulev. Dit gevecht zal plaatsvinden in Principality Stadium in Cardiff, op 28 oktober.

Zes maanden geleden won Joshua beide titels door Wladimir Klitschko te verslaan in een fantastisch gevecht in het Londense Wembley. De scheidsrechter stopte het gevecht toen in de elfde ronde, nadat beide vechters een prachtige partij hadden laten zien.


Anthony Joshua tegen Wladimir Klitschko (Bron: Youtube)

Pulev is de verplichte tegenstander volgens de regels van de IBF en aangezien Klitschko met pensioen is gegaan is de Bulgaar de logische volgende tegenstander voor de Britse kampioen.

Joshua heeft er zin in. 'Ik kan sinds Wembley niet wachten om weer de ring in te gaan. ik zal me voor mijn twintigste gevecht de komende acht weken helemaal afsluiten van de buitenwereld. Ik heb zin om in een volgepakt Principality Stadium te staan en de fans weer een prachtig gevecht te geven.'

Pulev heeft slechts één keer verloren en dat was van Klitschko in 2015, maar de Bulgaar heeft sindsdien al weer vier partijen gewonnen. 'Anthony is een fantastische tegenstander', aldus de 36-jarige Kobrata. 'We zullen niet gaan hangen of clinchen, we zullen niet gaan wegrennen, we zullen blijven staan en vechten. Zijn stijl past prima bij de mijne en dat zal voor een mooi gevecht gaan zorgen.'


Kubrat Pulev tegen Wladimir Klitschko (Bron: Youtube)

Promoter Eddie Hearn meldde dat de winnaar van het gevecht tussen Joshua en Pulev tegen de Cubaan Luis Ortiz zal vechten, de verplichte tegenstander voor de WBA-wereldtitel. Dat betekent dat het gevecht om de WBC-titel tegen Deontay Wilder pas in de zomer van 2018 zal plaatsvinden.

De vierde grote wereldtitel bij het boksen, de titel bij de WBO, is in handen van Joseph Parker. Parker verdedigt zijn titel op 23 september tegen de Brit Hughie Fury, neef van voormalig wereldkampioen Tyson Fury.