Engeland slaat toe in WK-kwalificatie, strijd om play-offplaats nog open

Engeland boekte maandagavond een 2-1 zege op directe concurrent Slowakije in groep F van de WK-kwalificatie. Het gat is nu vijf punten.

The Three Lions kwamen zeer slecht uit de startblokken en keken na drie minuten tegen een achterstand aan. Marcus Rashford verloor de bal op het middenveld, waarna Stanislav Lobotka de combinatie opzocht met Adam Nemec. De ex-middenvelder van Ajax kon simpel door de verdediging van Engeland heenlopen en schoot de bal op kalme wijze langs Joe Hart.

Daarna was het de ploeg van bondscoach Gareth Southgate die domineerde, wat leidde tot de 1-1 van Eric Dier. De verdedigende middenvelder was attent bij een hoekschop van Rashford en zorgde ervoor dat de ploegen in evenwicht de kleedkamers opzochten.

Na de pauze bracht Rashford zijn team op voorsprong, nadat een poging van Nemec enkele minuten eerder knap gekeerd werd door Hart. De aanvaller van Manchester United kon van twintig meter afstand het leer op krachtige wijze achter doelman Martin Dubravka knallen.

Engeland bleef vervolgens op Wembley zoeken naar de bevrijdende 3-1, die er uiteindelijk niet kwam. Door de nauwe zege zijn de manschappen van Southgate bijna zeker van deelname aan het WK in Rusland: Engeland heeft vijf punten meer dan nummer twee Slowakije, met nog twee wedstrijden te gaan.

Slovenië boekte een belangrijke 4-0 zege op Litouwen, terwijl Schotland thuis met wat moeite langs Malta kwam: 2-0. Zowel Slovenië als Schotland komen daarmee op veertien punten en hebben nog alle kans op de tweede plek in de groep. In de laatste speelronde spelen de twee landen in Slovenië tegen elkaar, de Slovenen spelen verder nog uit tegen Engeland en de Schotten nog thuis tegen Slowakije.